8 minút čítania, Lucia Pampurikova 27. 06. 2021

Vysoké teploty, ktoré atakujú teplomery sú poslovia dobrých správ. Leto je už tu! Chystáte sa na letnú dovolenku k moru, na kempovanie k jazeru alebo len na príjemné osvieženie v miestnom kúpalisku? Čo tak nazrieť do šatníka. Nepotrebujete nové plavky? Ak áno, nasledujúce riadky sú určené práve vám! Pozrite si spolu s nami tohtoročné plavkové trendy. Plavková sezóna je otvorená aj pre mužov. Ideme na to?

muž surfuje

V jednoduchosti je krása

Nadčasové jednofarebné plavky sú IN každú letnú sezónu. Okrem klasických neutrálnych farieb ako čierna, tmavomodrá alebo olivová sú trendy aj pestrejšie kombinácie. Vyskúšali ste už červené, kobaltové modré, mätové alebo aj korálové plavky? Vkusné pastelové odtiene na plavkách dokonale zvýraznia opálené mužské pozadie, ktoré neprehliadne žiadna dáma.  

tyrkysové pánske plavkyjednofarebné pánske šortky na plávanie v korálovej farbe

Pokiaľ ste zarytý klasik neutrálnymi tmavými farbami nič nepokazíte. Tmavé univerzálne farby ako šedá, čierna, tmavomodrá a tmavozelená sú ranou na istotu. Sú to praktické farebné prevedenia, ktoré sa z rebríčka obľúbenosti pánskej módy nikdy nevytratia. Avšak menšia zmena je vítaná a práve kontrastné pásiky na tmavých plavkách sú favoritom leta.

čierne pánske plavky s kontrastným tyrkysovým pásom na páse tmavomodré pánske plavky s bočným tyrkysovým pásikom

Zažiarte naplno v novej letnej sezóne

Neón je horúcim hitom tohto roka nielen v kolekcii pánskych plaviek. Okrem moderných plaviek v žiarivej neónovej farbe ako neónová zelená alebo oranžová sa tešia veľkej popularite aj tričká a kraťasy v neónových tónoch. Neváhajte a vyskúšajte rafinovaný dizajn neónových plaviek. 

      trojfarebné pánske plavky - neónová zelená, biela, modrášedé pánske plavky s zeleným neónovým pásikom

Pokiaľ je neónová farba pre vás až priveľmi nápadná, blysnite sa v módnych žltých plavkách. Klasické žlté plavky doplnené kontrastnými pásikmi sú pre horúce letné dni strávené na pláži to pravé orechové. 

   žlté plávacie šortky pánskeoranžové pánske plavky s kontrastným čiernym pásikom

Extravagancia je vítaná

Vzory dostali zelenú aj túto letnú sezónu. Okrem príjemných kvetinových vzorov sa do popredia dostali aj originálne vzorované plavky s istou dávkou extravagancie. Pokiaľ sa zmeny nebojíte a ste otvorený novým možnostiam, neváhajte vymeniť jednofarebné plavky za atraktívne vzorované. Namiešajte si aj vy ten správny mix z kvetov, zaujímavých listov a netradičných tvarov.

   oranžové pánske plavky s námorníckym vzorom - kotvy šedé pánske plavky so zaujímavým vzorom

Vytvárajte pútavé módne kombinácie. Najlepšie kontrasty. Farebné vzory na plavkách v tmavých farbách alebo naopak vzory v tmavých odtieňoch na plavkách v žiarivých nápaditých farbách. Využite možnosť dokonalého letného osvieženia v podobe kompletu s plavkami. Tričko a plavky s tým istým vzorom sú "trefa" do čierneho.  

    modré pánske plavky so zelenými listami pánske plavky s listovým vzorom

Maskáčový vzor je stále v kurze

Vojenský štýl v pánskom svete módy zohráva dôležitú úlohu. Maskáčový vzor je všestranný, univerzálny a jeho použitím v outfite dokážete naozaj vyčarovať moderné a zaujímavé kombinácie. Je to vzor, ktorý módni návrhári preniesli úplne na všetko. Maskáčový vzor nájdete na oblečení, spodnej bielizni, na topánkach a samozrejme aj na doplnkoch. Plavky s maskáčovým vzorom nie sú žiadnom výnimkou. Buďte zvodní a neodolateľní aj v plavkách. Plavky v army štýle pridávajú mužskému pokoleniu na mužnosti a dravosti. Vyberať môžete z klasiky ako zelené alebo béžové maskáčové plavky alebo niečo z "exotiky" ako modrý, červený, oranžový maskáčový vzor zmixovaný s kvetinovým vzorom. V móde sa iniciatíve, kreativite a ani fantázie medze nekladú.

  pánske plavky s maskáčovým vzorom  viacfarebné pánske plavky s maskáčovým vzorom

Na dĺžke záleží!

Páni, slipovému strihu nateraz odzvonilo. Do úzadia sa túto sezónu dostali aj obtiahnuté elastické plavky typu boxerky. Plavkové boxerky využijete hlavne pri vodných športoch, ale ak chcete na dovolenke prežiť vášnivý milostný románik, určite siahnite po tohtoročnom trende. Na dobré časy svitá pohodlným trendy plavkám s dĺžkou tesne nad kolená alebo aj tzv. šortkám na plávanie. Muži po celom svete v móde uprednostňujú pohodlné, ale aj štýlové kúsky, v ktorých zakaždým ohúria svoje okolie.

 vzorované pánske plavky čierno oranžové pánske plavky

Plavky komfortného strihu s dĺžkou nad kolená môžete využiť nielen ako plavky, ale aj ako kraťasy na prechádzku po pláži so svojou vyvolenou alebo na osviežujúci drink v plážovom bare. Vyberať môžete z najnovších farebných kombinácií, s pásikmi, so vzormi, viacfarebné. Možností je mnoho a je len na vás a vašom vkuse, čo vás osloví a čo si vyberiete na tohtoročnú dovolenku. 

4 praktické rady na záver

  1. Pri kúpe plaviek sa nespoliehajte na to, že všetky značky číslujú svoje produkty rovnako, preto je vždy pri kúpe najdôležitejšie porovnanie vašich mier (obvody pása, bokov) s ponúkanou veľkostnou tabuľkou.
  2. Pri výbere plaviek dbajte na kvalitu materiálu. Materiál by mal byť rýchloschnúci, kvalitný, príjemný na dotyk. Pri plavkách dlhšieho strihu ako plavkové šortky je dobré ak sú podšité sieťovinou. 
  3. Vrecká sú pre mužov v mnohých prípadov životne dôležité. Ak plavky disponujú vreckami je to len bonus navyše.
  4. Plavky perte len na 30tke alebo 40tke. Vysoké teploty im znižujú životnosť a môžu poškodiť ich tvar. Vyhýbajte sa aj sušičke. Na sušenie oblečenia a aj plaviek sú najlepšie hrejivé slnečné lúče a čerstvý vzduch. 

dvojica muž a žena na pláži pri mori

Otvorte dvere dokorán novým možnostiam. Nebojte sa zmeny! Muži sú vo všeobecnosti konzervatívnejší a na pohodlie nedajú dopustiť, ale malé zmeny, hlavne v imidži či vo vašom šatníku, nemusia byť na škodu. Vymeňte klasické tmavé farby za svieže pastelové odtiene a sami budete z výsledku milo prekvapení. Začnite pri plavkách a tričkách. Pretransformujte šedého myšiaka na moderného, sebavedomého muža so sexepílom a atraktívnym vzhľadom.