Módne desatoro úspešného muža
5 minút čítania, Lucia Pampurikova 22. 11. 2017

"Trinásť cností potrebných pre naozajstný úspech: striedmosť, mlčanlivosť, poriadok, rozhodnosť, sporivosť, usilovnosť, úprimnosť, spravodlivosť, umiernenosť, čistotnosť, pokojnosť, cudnosť a pokora" - Benjamin Franklin

 

Nikto sa nenarodil dokonalý, úspešný, sebavedomý a so štýlom v malíčku.

Tak ako aj váš úspech sa dostavil postupne, tvrdou prácou, tak aj váš imidž si pestujete a budujete počas vášho života. 

Či už sa nám to páči alebo nie imidž a úspech muža idú ruka v ruke. 

Zostavili sme módne desatoro prospešných pre každého muža, ktorý chce v živote dosiahnuť úspech, pretože úspešný muž vie, že polovicu úspechu mu zaručuje upravený vzhľad a štýl obliekania, ktorý odzrkadľuje jeho osobnosť.

 

elegantný pánsky kabát

 

1. Cítiť sa dobre a pohodlne. 

Nie je všetko mať len nový kvalitný, na mieru ušitý oblek, ale predovšetkým sa cítiť v tom čo máte práve v danom momente oblečené, sebaisto a skvelo. 

Pri presviedčaní ostatných musí všetko najprv prameniť od vás. Nie je podstatné, aby ste len navonok pôsobili ako sebavedomý muž, ale podstatou je,  aby ste boli aj vnútorne presvedčený o tom, čo máte práve na sebe oblečené a ako sa vraví "predali to".

2. Všetko musí padnúť ako uliate.

Štýlový muž býva často v svete módy, resp. svojho šatníka perfekcionista. Pre neho je dôležité, aby odev, ktorý ho reprezentuje, mu sedel na mieru presne.

Je jasné, že nie každý jeden kus oblečenie ako napr. mikiny a polokošele musia byť ušité na mieru, ale podstatné je, aby v kúskoch, ktoré používa či už v práci alebo v súkromnom živote, nevyzeral ako vo vreci.

3. Menej je niekedy viac.

Znamená to, že niekedy je na mieste prizerať na kvalitu a nie na kvantitu. 

V istých prípadoch je potrebné investovať do kvalitných kúskoch. Tiež nie je dôležité mať zbytočne preplnený šatník.

Štýlový muž vie, že základ šatníka tvorí min. 1 kvalitný (možno aj na mieru ušitý) oblek, košele s dlhým rukávom v neutrálnych farbách ako je biela, modrá, šedá, čierna, chino štýl nohavíc v elegantnom prevedení, čierne a hnedé kožené poltopánky, pánske doplnky a šperk v podobe kvalitných hodiniek.

Zvyšok šatníka tvoria fashion kúsky, ktoré odzrkadľujú osobnosť a životný štýl moderného muža.  

 

modré pánske sako

 

4. Nie je to len o značkách

Ak ste si mysleli, že košeľa či polokošeľa s výrazným logom niektorej svetoznámej firmy vám zaručí 100% úspech, tak to ste na omyle. 

Úspešný muž vie veľmi dobre, že na svoju obľúbenú značku nemusí zanevrieť, ale na to, aby zapôsobil na svoje okolie nepotrebuje mať na tričku výraznú potlač či logo spomínanej značky od krku až po pás.

5. Zosúladiť váš šatník s vaším životným štýlom

Dôležité pravidlo, ktoré vám uľahčí život. 

Definujte svoj štýl a prispôsobte tomu aj obsah vášho šatníka.

Šatník štýlového a úspešného muža okrem toho, že je non stop čistý a zorganizovaný, je maximálne dôležité, aby bol prispôsobený jeho životnému štýlu, jeho postaveniu v spoločnosti, jeho záľubám a každodenným aktivitám. 

Nájdete v ňom z každého rožka troška.  

6. Organizácia

Pojem, ktorý pre úspešného muža znamená sväté slovo. Dokonale organizovanú má nie len prácu a svoj rytmus života, ale aj svoj šatník. 

Oblečenie má rozdelené podľa formálnych a neformálnych udalostí. Všetko má svoje miesto a nezabúda sa ani na detaily ako vhodne a šikovne usporiadať doplnky, topánky či pánske šperky.

7. Lojalita 

Úspešný moderný muž je lojálny k ľudom, ktorí sa o neho dobre starajú. Ak je spokojný so službami, ktoré sa mu dostávajú, tak svojho holiča, kaderníka či krajčíra nevymení za iného a vie sa im aj patrične odvďačiť. 

8.  Rozšíriť si obzory

Štýlový muž pozná svoje miery, ovláda všetky potrebné dress code, sleduje posledné módne trendy, dokáže dokonale zladiť farby a rôzne materiály a cudzie mu nie sú ani nepísané pravidlá módy.

 

hnedý pánsky kabát

 

9. Staraj sa o seba, svoje telo a myseľ

Do ranných rituálov je zahrnutá aj úprava zovňajšku, to znamená bezchybný účes či úprava strniska. Nezabúda sa na ľahký príjemný parfum.

Okrem biznisu a budovania svojho impéria si dokáže vymedziť čas aj sám pre seba. 

Pravidelne navštevuje fitness centrum, nedá dopustiť na perfektnú kondíciu. 

10. Nikdy nehovor viac ako je potrebné.

Úspešný muž NIKDY nehovorí o peniazoch, cenách či aký tovar za akú hodnotu kúpil.

Vie, že v živote nepotrebuje, aby mu ľudia naokolo pochválili jeho oblečenie a povedali mu ako dobre v ňom vyzerá, pretože on sám si je vedomý, že v tom vyzerá fantasticky. 

Úspešný muž nič nenecháva na poslednú chvíľu, je na všetko dokonale pripravený a keď si to vyžaduje situácia, vie popustiť uzdu fantázie.